“Jelle heeft als workshop begeleider niet alleen een bijzondere bijdrage geleverd aan het slagen daarvan door zijn vriendelijke en tegelijkertijd goed getimede, deskundige en relevante interventies, zowel op proces- als op inhoudsniveau. Door zijn meedenken vooraf, zijn creatieve inbreng in de vormgeving, en zijn inhoudelijke betrokkenheid zijn de workshops ook sprankelende, frisse en vruchtbare bijeenkomsten geworden.”

“Bij het complexe proces van het opstellen van de Omgevingsvisie NH2050 heeft Jelle meerdere keren een begeleidende rol vertolkt. Bij de start van ons team droeg hij met goed doordachte vormen bij aan het leggen van de basis van samenwerking op onze startbijeenkomst. Bij meerdere bijeenkomsten met professionals slaagde hij erin om in een goede en verbindende sfeer toch moeilijke vraagstukken in onze gesprekken te agenderen. Ook voor het begeleiden van bestuurlijke overleggen konden we een beroep op Jelle doen. Verbinden, enthousiasmeren én confronteren in een constructieve sfeer, dat is wat Jelle voor het Omgevingsvisietraject de ideale begeleider maakte.”

“Ik vind het heel prettig om met Jelle samen te werken. Hij luistert goed en weet door het stellen van de juiste vragen tot de essentie te komen van wat ik wilde neerzetten met de workshop die ik organiseerde. Wat ik ook erg fijn vond is dat Jelle onze samenwerking vanuit een gelijkwaardige houding ingestoken heeft. Heel faciliterend. Vind ik erg prettig. Zijn aanpak is erop gericht om het beste in mij en uit de groep naar boven te halen, zonder daarbij onnodig op de voorgrond te treden. Ook heeft hij veel kennis over de dynamiek van een workshop . Hij weet zogezegd wat wel zou werken en wat ook niet. Daardoor is het een erg leuke en geslaagde bijeenkomst geworden.”

“Jelle was dagvoorzitter op het middagsymposium Verbinden en Ontsnipperen van natuur in Noord-Holland. Met zes enthousiaste sprekers en bijna honderd deelnemers. Jelle heeft als dagvoorzitter de tijd goed bewaakt en toch iedere spreker een goed gevoel gegeven.  Jelle is een goedgemutste, zakelijke dagvoorzitter met een goed gevoel voor timing en interactie.”

“Gisteren op het landelijke congres Circulaire Economie zag ik wat jou een uitstekende moderator maakt. Met name je rustige aanpak spreekt mij zeer aan. Je pakt de voorbereiding van de bijeenkomst prettig en gedegen op, om vervolgens deskundig en gericht de taak van moderator in te vullen. Op een ontspannen en soepele wijze neem je de bezoekers en sprekers mee naar een inspirerende bijeenkomst. Wat mij opvalt is hoe jij heel natuurlijk alle ruimte geeft aan sprekers en tegelijk de voortgang haast ongemerkt toch bewaakt.”

“In kernwoorden beschrijf ik wat ik zie bij jouw optredens. Opgepikt bij de diverse bijeenkomsten over Waterrecreatie, de bestuursvergadering i.k.v. het Kustpact Noord-Holland en bij de PRIP. Rustig, ontspannen en prettig, inhoudelijk voorbereid en ingelezen, ter zake kundig, duidelijk en concreet, scherp, afhechten, to-the-point-komen, naturel en geen trucjes. Voor mij kom je gedegen en professioneel over.”

Nieuwsgierig geworden?