Ik stel me aan je voor

Ik woon en werk in de omgeving van Haarlem. Ik ben 62 jaar en werk inmiddels zo’n 35 jaar in de publieke sector, sinds 2008 bij de provincie NH. Mijn zakelijke activiteiten doe ik parttime. Ik heb een opleidingsachtergrond op de gebieden natuur&landschap, duurzame ontwikkeling, procesmanagement, bedrijfskunde, leiderschap en coaching. Wil je weten wat ik nog meer doe, kijk dan op mijn LinkedIn pagina.
Een belangrijk aspect in mijn ‘zijn’ is fairness, oftewel redelijkheid en eerlijkheid. Het is een belangrijke drijfveer voor mij om mij bezig te houden met gebiedsprocessen met organisaties en burgers (om zo vroegtijdig hun stem te betrekken in een proces), met natuur en milieu (want planten en dieren kunnen geen stem geven aan hun belang) , met duurzaam ondernemen (door bedrijven te verleiden meer te doen dan wettelijk moet). Ik ben in staat om heel snel een onderwerp mij eigen te maken en zo goed voorbereid op het podium te staan of aan de vergadertafel te zitten.

Ik word veel gevraagd om bijeenkomsten voor te zitten en het gesprek te leiden. Hierin zie je de open en respectvolle stijl in mijn aanpak. Mijn talent is om in groepen eerst ontspanning te creëren om vervolgens nieuwe energie te genereren. En heel helder stuur ik naar het gewenst resultaat. Mijn aanpak is transparant: samen met jou ga ik op onderzoek uit en ben ik je adviseur voor de effectieve aanpak. Kijk eens bij de ervaringen van anderen. Samen bepalen we de aanpak. Interesse?

Kokopelli inspireert

Al ruim 20 jaar koester ik een beeldje van Kokopelli, een god van de Indianen. Ik zie hem als inspiratiebron voor een positieve manier van werken met mensen. Hij is het symbool van de vruchtbaarheid, plezier, geluk en gezondheid. Hij draagt een buidel met zaden bij zich en spelend op zijn fluit trekt hij door het land. De eerste afbeeldingen van Kokopelli zijn al meer dan 3000 jaar oud en vermoedelijk van Azteekse afkomst. De afbeeldingen komen over de hele westkust van Noord en Zuid Amerika voor, van Peru tot Canada.

Kokopelli reisde van dorp naar dorp. De winter veranderde in lente. Hij liet de sneeuw smelten en liet het regenen voor een succesvolle oogst. Zijn fluitspelen symboliseerde de wisseling van de seizoenen. In alle verhalen die over hem bekend zijn, wordt hij gezien als bron van muziek, dans en plezier. Hij brengt vreugde in zijn omgeving. Ik hoop dat elke dag te laten zien in mijn werk. Daarom prijkt zijn afbeelding op mijn site en visitekaartjes.