Coach die jouw talent zal aanspreken

Mijn coaching richt zich op mensen die zich graag willen ontwikkelen en nieuwe dingen willen leren. Misschien denk je na over een nieuwe uitdaging, een andere baan. Maar coaching kan zich ook richten op persoonlijke dilemma’s. Misschien omdat je vastloopt in je werk. Omdat je, om wat voor omstandigheden dan ook, niet verder komt binnen je organisatie. Ik kan je helpen om er achter te komen waar dat aan ligt en vooral welke invloed je daar zelf op hebt. Mijn overtuiging is: een investering in een coachingstraject levert jou veel rust op en inzicht in je zelf. Via coaching ontdek je wat succesvol werken kan opleveren, namelijk:
– Meer motivatie
– Meer focus in je werk
– Betere communicatie
– Meer vertrouwen in je werk en in jezelf
– Meer besef van jouw persoonlijk leiderschap

Gelukkig zie ik een verschuiving in HRM van het ontwikkelen van competenties (wat kan je verbeteren) naar het versterken van talenten. Talent is een bijzonder goed ontwikkelde gave of eigenschap van iemand. Het is heel inspirerend om te werken aan wat je goed kan en waarin je nog veel meer kunt groeien.

Het intakegesprek is de eerste kennismaking. Hierin kan jij ervaren wat het coachtraject kan betekenen en samen bepalen we de coachvraag. Als je besluit om te starten met een coachingstraject, dan leggen we de afspraken in een ‘contract’ vast. Het doel van het contract is dat we allebei afspreken ons 100% in te zetten en dat de verwachtingen over het doel van de coaching helder zijn. We gebruiken verschillende tools, die je helpen meer inzicht te krijgen in wie je bent en wat je drijft. De gesprekken vinden plaats in Haarlem of in overleg op de werkplek.

Eigenlijk zijn er veel redenen waarom iemand behoefte heeft aan gesprekken met een ‘buitenstaander’. Gewoon om geïnspireerd verder te gaan. Maar soms is iemand echt beklemd geraakt. Dit kunnen jonge belovende talenten zijn, die vlak na de start van hun carrière onzeker worden. Het kunnen medewerkers zijn die bij hun 2e of 3e functie hun vertrouwde basis kwijtraken en moeite hebben met het doorpakken in hun nieuwe functie. En het kunnen senior medewerkers zijn die van inhoudelijk werk doorgroeien naar een leidinggevende positie en in een heel andere wereld stappen. Het beeld wat je dan kan zien is onthechting van werk en collega’s, afnemende motivatie of zelfs ziekteverzuim. Coaching is ondersteunend in het proces om weer met kracht aan de slag te gaan.

Met coaching brengt ik jouw Talent in beweging!